Biogas

Archea Farmerska biogas postrojenja - Naše ideje za Vašu budućnost

Potpuno mobilan uređaj snage do 50 kw

Novi patent kompanije ARCHEA

Prednosti : vlastiti substrat nema ovisnosti, nakon obrade digistat nakon separacije vrhunsko bio gnojivo, prodaja električne energije, grijanje koristimo za vlastite potrebe


S Archea farmerskim biogas postrojenjima u različitim izvedbenim klasama, do 255 kW električno, osiguraćete za period od 20 godina vrlo unosan i zagarantovan izvor prihoda. Archea farmersko biogas postrojenje spaja decentralnu iskoristivost organskih materijala s ekološki prihvatljivom i održivom proizvodnjom struje i toplote pomoću energenta CO2 - neutralnog biogasa. 


Iz tog razloga se pomoću stručnog znanja naših saradnika izradio koncept za farmerska biogas postrojenja. Archea farmerska biogas postrojenja se specijalno prilagođavaju Vašem tipu gazdinstva.  Pogodna su za sve uobičajene supstrate kao što su npr. kukuruz, trava, gnoj, gnojnica i čak materijal za njegu gospodarstva.  Takođe je pogodan i organski otpad kao npr. za superponirane namirnice, ostatke hrane i masti. 


Nadalje se proizvodi visoko kvalitetno organsko gnojivo koje naspram neobrađene gnojnice ima poboljšane karakteristike kao npr. smanjenje intenziteta mirisa, delovanje kod nagrizanja biljaka, gubitak hranjivih tvari pri iznošenju i skladištenju kao i opterećenje atmosfere metanom i amonijakom.


S dovođenjem električne energije proizvedenom kogeneracijom zamenjuju se svi fosilni energenti. S čuvanjem resursa fosilnih goriva je povezana redukcija emisija gasova relevantnih za klimu.


Otkrijte Vašu alternativu za Vaše poslovanje!

There are no products to list in this category.